СОФИЯ, кв. Кръстова вада, PARADISE HOME

Луксозен жилищен комплекс Paradise Home ще осигури уют, комфорт, удобство и спокойствие за Вас и Вашето семейство. 
Състои се от 3 сгради с обща разгъната застроена площ 13 172 кв.м. свързани с вътрешна градина изпълнена по специално разработен проект.
 
Паркиране Въпросът с паркирането е решен с гаражи и паркоместа раположени надземно под сградите и градината. 
 
Местоположение Комплексът се намира в кв. "Кръстова вада" на 500м от Мол Парадайс и новостроящата се метростанция Черни връх и на 1 км от кръговото кръстовище на околовръстен път и бул. Черни връх.Мястото е комуникативно, но тихо. Достъпно от булеварда. 
Paradice Home Продава апартаменти 
 

Конструкция на сградата: монолитна стоманобетонова, смесена, гредова и безгредова. Вертикалните товари се предават от плочите на гредите, единичните колони, стоманенобетоновите стени и шайби, а от тях – на основите на сградата. Земетръсините усилия се поемат от монолитни стоманобетонови шайби.

Сградата е оразмерена и конструирана за поемане на земетръс от 9-та степен по скалата на Медвевед-Шпохоер-Карник и съобразно (наредбва № РД-02-20-2/27.01.2012г. за проектиране на сгради и съоражения в земетръсен район от 3.2012г).

Вложената арматурна заготовка е произведена и изпитана съгласно изискванията регламентирани в БДС 9252 – от 2007г. и БДС EN 10080( за стомана мярка 8500В) и не е радиоактивна. Придружена е със съответните сертификат и отговаря на евро нормите.

Бетоновите смеси са с доказани якостни харектеристики на цимента и отлично качество на инертните материали. При всяка доставка на бетон се вземат проби, за гарантиране на качеството.

Керамичните тухли използвани при изграждането на външни ограждащи и вътрешни преградни стени са на Winerberger.
Основите на сградата са хидроизолирани и вложените изолационни материали са в съответствие със специфичните характеристики на геологията на застрояваният раойн. Хидроизолационните материали са на  Mapei и General Membran.

Покрив и покривни  тераси:

Плосък покрив: Технология на изпълнение:

 – стоманобетонна плоча

 – битомен грунд

– паро изолация

 – топлоизолация от екстродиран пенополистерол (ХPS)

 – армиран бетон за наклон

 – два пласта хидроизолация

Проектирането и изпълнението са съобразени със суровите условия, на които са изложени тези части на сградата (ветрови натоварвания, продължително задържна на вода, сняг, замръзване, високи температури и UV лъчи). Грунда, мембраната и хидроизолацията са на General Меmbran.

Покривни тераси:

- технологичният детайл е идентичен с плоският покрив.

 

Външна топлоизолационна система:

Технология на изпълнение:

  • Полагане на експандиран полистерол 10 см чрез залепване и дюбелиране
  • Полагане на алкално –устойчива армирана стъклофибарна мрежаШпакловка на поставената топлоизолация и мрежа със специална шпакловачна маса за

топлоизолация, характерезираща се с ниска водопоглъщаемост и паропропускливост.

  • Грундиране на повърхността
  • полагане на структурна мазилка харакатеризираща се с висока устойчивост на външни климатични условия ( устойчива на: UV лъчи, високи и ниски температурни амплитуди, водоотблъскваща, висока степен на паропропускливост)

Производители на материалите за интегрирана топлоизолационна система, са Röfix, Baumit, Weber, Caparol.

 

Фасадата на Paradise home е съчетание от фасадна мазилка и каменна облицовка. Това съчетание придава на сградата  топла елегантност и уют.

 

PVC дограма (5-камерна със стъклопакет) отговаря на последните технологични, енерго-ефективни и екологични изисквания. Фирми, които ползваме и са дългогодишни наши партньори: Rehau, Schuco, Salamander.

 

Врати: Монтирани апартаментни входови и интериорни врати, окомплектовани с брава, дръжки, уплътнители.

 

Отопление и вентилация: Сградата е газифицирана. Газовата отоплителна инсталация включва индивидуално захранване от площадковия газов тръбопровод до всяко индивидуално, газово, апартаментно котле (без самото котле) посредством медни тръби. Разработено е колективно димоотвеждане и газова алармена система. Отоплителната инсталация е изпълнена посредством полиетиленови тръби с алуминиева вложка, монтирани в гофрирани тръби, лъчево положени в замазката. В жилищните помещения са монтирани алуминиеви радиатори, а в баните - лири, окомплектовани с  терморегулиращи винтили за регулиране на температурата в помещенията.

 

Електрическа инсталация: Силно и слабо токовата ел. инсталации са изпълнени по проект.

В апартаментите са монтирани индивидуални ел. табла, ключове, контакти, розетки за тв. и интернет, осветители на - фасонка, звънчево-домофонна система.

В стълбищните клетки/общи части са изцяло изградени силно и слаботоковата ел. инсталации. Монтирани са ключове,  осветителни тела, датчици за осветление, аварийни осветители, общо звънчево-домофонно табло.
 

Водопровод и канализация: Водопроводът е изпълнен от полипропиленови тръби PN 16 за студена и PN 20 за топла вода/ stabi или стъклофибърни. При изграждането му се използва специална топлоизолация, която предпазва от шум, конденз и същевременно, запазва топлинният пренос на топлата вода по проект. Топлата вода за всеки апартамент е предвидено да се осигурява чрез газовото котле. Изводите за монтажа са изведени в коридора на всеки апартамент. Монтираните водомери са с дистанционно отчитане, които позволяват отчитане от разстояние, без да се налага достъп до апартамента и ангажирането на клиента.

Канализация: Изпълнена е от дебелостенни PVC тръби.
*при завършане на всяка инсталация се  правят изпитания гарантиращи безопасна и качествена експлоатация.

 

Вътрешна мазилка по оградни, преградни стени и тавани. Стените и таваните в апартаментите (коридори, спални, кухни, холове) са с равномерно положена чрез мазилко-полагаща машина, гипсова мазилка, като ъглите са оформени с поцинковани протектори. В баните и тоалетни е положена финна варо-циментова мазилка.

Общи части:

Стените и таваните са с равномерно положена чрез мазилко-полагаща машина, гипсова мазилка, като ъглите са оформени с поцинковани протектори. Финно шпакловани за достигане на идеално гладка и финна повърхност, грундирани с латексов грунд и боядисани с висококачествен латекс.


Подови настилки в апартаменти:

Чрез механично „пердашене” е направена циментова замазка с нивелирана и гладка повърхност, която е идеална основа за полагането на следваща настилка.

Подовата настилка по терасите е мразоустойчив, антихлъзгащ гранитогрес.

 

Подови настилки на общи части:

Чрез механично „пердашене” е направена циментова замазка с нивелирана и гладка повърхност. Върху нея има положено крайно покритие от естествен камък или гранитогрес първо качество с атрактивен дизайн, съчетан с архитектурни елементи на интериорният дизайн във фоайето.

Монтирани са индивидуални пощенски кутии, алуминиева врата усилена с прекъснат термомост и електрическа брава.

Има самостоятелно санитарно помещение обслужващо хигиенистката.

Гаражи:

Комплексът разполага със самостоятелни гаражи разположени на кота 0,00 метра. Гаражите са с монтирани врати на Hörmann, стени – варо-циментова мазилка; под – изравнителна замазка. Във всеки гараж има монтирани ключове и контакти, а осветлението е до фасонка.

 

Озеленяване и парко пространство.

В средата на комплекса е разположена градина с разнообразни растителни видов.  Градината е разположена на кота + 3.58, като достъпът до там е възможен, само и единствено, за живущите в комплекса. Аранжиментът и подредбата Ви „пренасят” от забързаното градско ежедневие в спокойният, уютен и релаксиращ пейзаж.